Ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie "Gemina"

 

Miercuri, 1 martie a.c., la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie, în prezența secretarului de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, a locțiitorului șefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea și a șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Dumitru Scarlat a avut loc ceremonia de predare – primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

La trecerea în rezervă, generalul-maior dr. Ioan Manci a predat comanda diviziei generalului de brigadă Virgil Ovidiu Pop, care a îndeplinit până la această dată funcția de locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre şi comandant al Componentei Operaţionale Terestre.

***


General de brigadă Virgil-Ovidiu Pop este absolvent al Liceului militar „Ştefan cel Mare”, promoția 1988. După absolvirea, în 1991, a Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, îndeplinește funcții la comanda unor subunități de vânători de munte, până în anul 2004, când preia comanda Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, cu care execută misiuni în Kosovo (2006) și Afganistan (2008).

Între 2009 și 2014, a fost comandantul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, iar din 2014 a preluat comanda Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. În perioada mai-octombrie 2016, a fost împuternicit locţiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, după care a preluat funcția actuală, de locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre şi comandant al Componentei Operaţionale Terestre.

Generalul de brigadă Pop este doctor în știinţe militare din anul 2006. A absolvit Colegiul naţional de apărare în anul 2016, și a urmat cursuri post universitare la Universitatea Bucureşti și Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

A fost distins cu numeroase ordine și medalii, cum ar fi Ordinul „Virtutea Militară” cu însemn pentru militari, în grad de Cavaler (2009) și în grad de Ofiţer (2016), Medalia „Crucea comemorativă pentru misiuni de menţinere a păcii - Kosovo” a Republicii Italiene sau Medalia NATO non article 5.
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3 4 5 6