Ștafeta Veteranilor Invictus, traseul Iași – Carei, tronsonul Câmpung Moldovenesc – Vatra Dornei – Bistrița

 

19 octombrie, Vatra Dornei. Ștafeta a plecat din municipiul Câmpulung Moldovenesc în dimineața zilei de 19 octombrie și, după un traseu de aproximativ 50 de km, locotenentul Iriciuc Ciprian (pe bicicletă) și maratonistul Eugeniu Dedov (în alergare), au ajuns în Vatra Dornei. Sportivii au fost întâmpinați de primarul orașului, Ilie Boncheș, și de comandantul garnizoanei Vatra Dornei, locotenent-colonelul Iuliu-Ilie Cristian Arsene.

21 octombrie, Bistrița. Activitatea de predare – primire a Ştafetei Veteranilor Invictus 2017, pe tronsonul Vatra–Dornei – Bistriţa, a avut loc în data de 21 octombrie, în Piaţa Petru Rareş, la Monumentul Eroilor. În dimineața zilei de 22 octombrie, din faţa sediului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, ștafeta a pornit spre garnizoana Dej.

 

***

În contextul sărbătoririi Zilei de 25 Octombrie – Ziua Armatei României, moment istoric, adânc imprimat în conştiinţa poporului român, începând cu 11 octombrie, Asociaţia Voluntarilor Invictus desfăşoară a patra ediţie a „Ştafetei Veteranilor”, cu scopul de a promova respectul faţă de veteranii de ieri şi de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ştafetă, 35 de tronsoane, măsurând un total de 2396 de kilometri. Aproximativ 100 de voluntari, biciclişti însoţitori şi coordonatori sunt implicaţi în această acţiune în toată ţara, fiind repartizaţi pe trei trasee pe 3 trasee (puncte inițiale: în Craiova – 11 octombrie, în București – 15 octombrie și în Iași – 17 octombrie) care se vor reuni pe data de 25 Octombrie în localitatea Carei – „ultima brazdă de pământ românesc eliberată”, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Marius Sfârlea și Vlăduț Cojocariu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2