Manifestări dedicate Zilei Armatei României la Cluj-Napoca

Militarii din garnizoana Cluj-Napoca au marcat Ziua Armatei României prin ample activități și ceremonii. La sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” a fost organizat, în parteneriat cu reprezentanții „Cercului interdisciplinar de studii internaționale și de securitate” și ai „Centrului de studii de securitate” din Universitatea Babeș-Bolyai, simpozionul „25 octombrie 2017 –Ziua Armatei României”. Printre prelegerile susținute s-au numărat „România în contextul geopolitic al toamnei anului 1944” a lectorului universitar dr. Marius Lazăr și „Armata a 4-a română în bătălia pentru Ardeal, septembrie-octombrie 1944” a locotenent-colonelului Adrian Bochiș. Programul simpozionului a mai inclus un recital de cântece ostășești susținut de Aurelia Leonte Ilieș, Adriana Leonti și locotenentul Ionuț Suciu.

De asemenea, la monumentul „Glorie Ostașului Român”, a fost organizată o ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori. Detașamentul de onoare a fost constituit din militari ai Regimentului 317 ISR ”Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaerine ”Andrei Mureșianu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică ”Napoca”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive ”Vasile Dancu”, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” Cluj și Muzicii Militare a garnizoanei Bistrița.

Festivitățile din data de 25 octombrie s-au încheiat cu „Solemnitatea retragerii cu torțe”, la care au luat parte militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „Vasile Danacu” și Muzicii Militare a comandamentului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”.

Biroul informare și relații publice

Foto: „Orizont Militar”

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2