25 octombrie. Manifestări dedicate celebrării Zilei Armatei României la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Miercurea Ciuc

 

La festivitate au participat prefectul județului Harghita, Adrian Jean Andrei, șeful de stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte „Gl. Virgil Bădulescu”, colonel Costel Pomană, șefi ai instituțiilor militare din garnizoană, oficiali ai administraţiei publice locale, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere și familiile acestora, invitați, cetățeni ai municipiului.

Atât prefectul județului Harghita, cât și șeful de stat major al marii unități de vânători de munte au evidențiat rolul armatei române în luptele sângeroase din cel de Al Doilea Război Mondial, dar și aspecte din pregătirea militară și activitatea desfășurată de militarii români în prezent.

Ultimul punct al programului manifestărilor de la Miercurea Ciuc l-a constituit expoziția tehnicii, armamentului și materialelor din dotarea trupelor de vânători de munte, organizată pe platoul central din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc.

 

Foto : Marius Ceucă

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1