Militarii Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, manifestări de Ziua Artileriei

 

Artileriștii de la poalele Măgurii Silvane au marcat Ziua Artileriei Române prin ample activități. Manifestările organizate de militarii Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”  au debutat cu un simpozion despre importanța artileriei ca armă de sprijin prin foc în cadrul forțelor terestre. A urmat o adunare festivă organizată pe platoul unității, unde s-au dat citire mesajelor de felicitate din partea Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, comandantului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, după care au avut loc festivitățile de premiere ale concursurilor organizate cu ocazia Zilei Artileriei Române. Adunarea s-a desfășurat în prezența locţiitorului pentru resurse a comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, colonel Vasile Stoica.

La finalul activităţii, comandantul Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, colonel Ştefan Toader, a evidențiat rezultate obținute în acest an de instrucţie în poligoanele din Cincu și Dud Tauț și a precizat că acestea se datorează profesionalismului militarilor.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentelor de onoare și a tehnicii militare din dotarea marii unități, iar cei prezenţi au avut ocazia să viziteze sala de tradiții a regimentului și expoziția de tehnică de artilerie.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1