Aniversarea Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara“ din Odorheiu Secuiesc

Miercuri, 01 februarie, militarii artileriști ai Batalionului 385 Artilerie, au sărbătorit 25 de ani de existență.
La eveniment au participat, comandantul Diviziei 4 Infanterie „GEMINA“, general-maior dr. Ioan Manci, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU“, general de brigadă Marius Giurcă, foști comandanți ai unității, cadre militare active, în rezervă sau retragere și familiile acestora, reprezentanți ai administrației publice locale și județene, cetățeni ai municipiului Odorheiu Secuiesc.
În cadrul ceremoniei militare și religioase, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere a profesionalismului și rezultatelor obținute, Drapelul de Luptă al Unități a fost decorat cu „Emblema de Onoare a Statului Major General“.

*****
La data de 1 februarie 1992, în garnizoana Odorheiu Secuiesc lua naștere Batalionul 385 Artilerie cu denumirea inițială Divizionul 385 Aruncătoare, aflat în subordinea Brigăzii 61 Vânători de Munte „General VIRGIL BĂDULESCU“. În 28 martie 2006, denumirea se schimbă în Batalionul 385 Artilerie, urmând ca în 2007 să primească denumirea onorifică de „Iancu de Hunedoara“.
La 28 iunie 2008, unității i-a fost înmânat Drapelul de Luptă.
Militarii artileriști ai Batalionului 385 s-au remarcat prin participarea la misiuni internaționale sub egida NATO, ONU, UE, precum și la misiuni de tip Coaliție în Irak, Kosovo, Bosnia, Afganistan și Congo, obținând aprecieri, rezultate foarte bune și calificative excelente la toate exercițiile, aplicațiile sau tragerile de artilerie desfășurate pe parcursul celor 25 de ani de existență.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3