Militarii Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”, în tabară de instrucție la Deluț

În perioada 30 ianuarie - 10 februarie, militarii Batalionului 24 Vânători de Munte au executat tabăra de instrucţie la munte, în zona Deluţ, aflată la poalele Munţilor Călimani.
În cadrul programului de instruire, s-a pus accent pe executarea şedinţelor de pregătire la instrucţia alpină, acestea desfăşurându-se pe un versant acoperit cu gheaţă, militarii folosind materialele specifice de căţărare (colţari, pioleţi, pitoane speciale pentru gheaţă). Prin executarea deplasării pe schiuri în teren muntos împădurit, s-a urmărit perfecţionarea deprinderilor militarilor la instrucţia schiului şi îmbunătăţirea condiţiei fizice.
Militarii şi-au amenajat igluuri şi corturi folosind materialele din dotare și au pregătit hrana, în condiții specifice vânătorilor de munte. De asemenea, au demonstrat că sunt în măsură să acţioneze în timp util, în situaţii de urgenţă ce implică căutarea, acordarea primului ajutor și transportul unor persoane rămase izolate, în zone greu accesibile. Obiectivele de instruire stabilite pentru această activitate fiind îndeplinite, se poate spune că vânătorii de munte harghiteni sunt în măsură oricând să-și îndeplinească misiunile încredințate.
Foto: Lucian Liche

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2