Artileriștii din Prundu Bârgăului, campioni în cadrul Brigăzii 81 Mecanizată

 

             În primele zile ale lunii mai, pe terenurile de instrucţie din garnizoana Bistriţa s-a desfăşurat „Concursul aplicativ - militar de vară”, faza pe Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, la care au participat loturile reprezentative ale unităţilor din compunerea brigăzii.

Militarii din loturile participante, băieţi şi fete, s-au întrecut la probele de duel de foc și patrulă. A fost o luptă acerbă cu secundele, cu ţintele din poligoane, traseul patrulelor nefiind deloc uşor. La final, comisia de arbitraj a validat câştigătorii, astfel:

                       -     locul I: lotul Batalionului 817 Artilerie „Petru Rareş”;

                       -     locul II: lotul Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”;

                       -     locul III: lotul Batalionului 811 Infanterie „Dej”.

La festivitatea de închidere a competiţiei şi premierea loturilor sportive, colonelul Mircea Gologan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, a felicitat militarii participanți la competiție, subliniind importanța educaţiei fizice militare în pregătirea militarilor din Armata României. Chiar dacă pe treptele podiumului au urcat doar cei cu punctajele cele mai bune, în opinia colonelului Mircea Gologan, toți sportivii militari înscriși la „Concursul aplicativ - militar de vară” au fost niște învingători, care și-au reprezentat cu cinste unitățile lor și care au păstrat vie deviza „ai câştigat continuă, ai pierdut continuă!”

 

 

Text: sergent Teodora Uifelean

Foto: caporal Florin Petruț

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1