Asaltul vânătorilor de munte - 100 de vârfuri, un singur Centenar

Succes, temerari cavaleri ai florii de colț!

 

5 militari, 44 de zile, un traseu de 800 de kilometri prin masive muntoase. Sunt reperele unei „misiuni la înălțime”: „Asaltul vânătorilor de munte - 100 de vârfuri, un singur Centenar”, proiect al Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu".

Începând cu 11 iunie, punct de start Băile Herculane, cei cinci vânătorii de munte vor traversa Carpații Orientali și Meridionali, „cucerind” 100 de vârfuri. Aventura lor va avea ca punct final, în 24 iulie, Munții Rodnei. Ascensiunea montană are ca scop omagierea eroilor căzuți în Primul Război Mondial, prin rememorarea traseelor luptelor crâncene purtate în toamna anului 1916 în zona Muntelui Alion și în zona Defileului Jiului, a înfruntărilor din zona Câmpulung Muscel, a luptelor de la Tabla Buții, respectiv a celor din 1917 din Carpații Orientali de la Oituz, Târgu Ocna,Cireșoaia și Coșna.

Din paginile de istorie militară a neamului românesc:„Terminând liceul, [Pamfil Şeicaru] s-a dus la universitate şi a venit Primul Război Mondial. Ca orice tânăr român şi ca sublocotenent, ca sublocotenent în Regimentul [1]7 Mehedinţi – mi-am adus aminte – s-a prezentat să-şi facă datoria pentru întregirea neamului. A făcut parte din „Grupul Cerna„, comandând o campanie de mitraliori. Trupele germane înaintau vijelios şi reuşiseră să încercuie armata română care se afla în retragere. Lupta decisivă pentru desfăşurarea trupelor româneşti s-a dat pe muntele Alion la care a luat parte Pamfil Şeicaru.” (Note de război)

Sursă: rador.ro

 

Începând de astazi, vă vom prezenta evoluția camarazilor noștri în ambițiosul lor proiect de a traversa lanțul Carpaților Orientali și Meridionali. În zilele de 11 și 12 iunie, cei cinci temerari din Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" vor parcurge Munții Cernei (Băile Herculane - Creasta Munților Cernei - Vârful Tucla (cota 1975) –Vârful Moraru) și Munții Godeanu (Vârful Custurii (cota 2457) - Șaua Custurii (cota 2260) -Șaua Plaiu Mic -Șaua Mării – Lacul Custurii). 

***

În cadrul manifestărilor organizate la nivelul Ministerului Apărării Naționale cu ocazia "Centenarului Marii Uniri", Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" a inițiat proiectul de ascensiuni montane "Asaltul Vânătorilor de Munte – 100 de vârfuri, un singur Centenar".

 

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2