Șoimii Carpaților” la Exercițiul de Repetare a Misiunii

 

Sub  deviza „Instruiește-te așa cum vei lupta”, militarii Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților” continuă procesul de pregătire în facilitățile Centrului de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu pentru misiunea „Ressolute Support” din Afganistan.

 

Gestionarea accesului persoanelor și autovehiculor în Baza Aeriană Kandahar constituie una din principalele misiuni pe care infanteriștii bistrițeni le vor îndeplini în teatrul de operații.

Prin  urmare, pentru luptătorii subunităților de infanterie, cei care avea de îndeplinit o astfel de misiune, o secvență importantă a pregătirii o reprezintă repetarea modului de executare a securizării punctului de acces în bază, respectiv verificării personalului și a vehiculelor care tranzitează zona.

 

O atenție deosebită s-a acordat cunoașterii expresiilor uzuale în limba engleză și pashtu, astfel încât militarii să poată deconflinctiza eventuale situații sociale dificile ce pot apărea în relaționarea cu populația locală. S-a pus accentul și pe respectarea tradițiilor și culturii afgane în timpul percheziționării și legitimării localnicilor.

 

La finalul etapei de instruire, locotenentul Florin Rus, comandantul de subunitate, a raportat: „în urma antrenamentelor executate atât în cazarmă, cât și în poligoanele de instrucție, folosindu-ne de experiența militarilor care au mai executat misiuni similare, sunt convins că suntem pregătiți pentru îndeplinirea cu succes a tuturor sarcinilor care ne vor fi încredințate pe timpul dislocării în teatrul de operații din Afganistan”.

 

 

Text: căpitan Andreea Bîrzu

Foto: Radu Bungărdean

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1