„Batalionul este 100% pregătit să-și execute misiunile conform mandatului” – lt.col. Dan Orza, comandantul Batalionlui 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților”
27 iulie, sediul batalionului din Bistrița, ceremonia de plecare în teatrul de operații din Afganistan. Extras din raportul locotenent-colonelului Dan Orza, comandantul prestigioasei structuri de infanterie bistrițene, către Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale: „încă de la început vreu să raportez că Batalionul 812 Protecția Forței Șoimii Carpaților este pregătit pentru îndeplinirea misiunii. Am ajuns la un nivel de instruire și coeziune, potrivit pentru structura cu prestigiul, renumele și experiența Batalionului 812 Infanterie Șoimii Carpaților. Militarii celui mai bun batalion din armata română sunt pregătiți. Profesionalismul, dorința și implicarea lor pe durata instruirii m-au convins de faptul că avem potențialul să îndeplinim la cel mai înalt nivel orice sarcină sau misiune primită. De aceea sunt mândru de toți militarii batalionului. Din poziția de comandant al acestui batalion îmi doresc ca noi toți, împreună, să ne întoarcem teferi acasă. Așadar, voi face tot ceea ce îmi stă în putință, atât din punct de vedere profesional, cât și uman, să ducem la bun sfârșit acest deziderat. Și mă aștept la același lucru de la camarazii mei... Sunt multe amenințări care pândesc în praful și căldura Afganistanului. Însă vă asigur că putem realiza acest lucru pentru că suntem o echipă și, de ce nu, o familie. Și vom rămâne, tot timpul, o familie. A Șoimilor! Și dacă tot am amintit de familie, aș vrea să mulțumesc familiilor noastre care au fost întotdeauna sprijinul fiecăruia dintre noi în îndeplinirea datoriei noastre sacre: cea de militar. Le datorăm liniștea și siguanța de a ști că acasă totul este în ordine. Respectul pentru sacrificiul lor ne va ghida permanent. Gândul nostru va fi întotdeauna alături de ei pe timpul misiunii.”
La ceremonia de plecare în Afganistan a militarilor Batalionului 812 Protecția Forței Șoimii Carpaților, alături de ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, din delegația militară au făcut parte: general de brigadă Dorin Blaiu, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre (fost comandant al acestui batalion în perioada 1999 – 2006), general de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Mircea Gologan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”, alți militari.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3