„Ziua Distinșilor Vizitatori”, la exercițiul „Rapid Trident-18” din Ucraina

Un detaşament constituit din 39 de militari din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu" participă, în perioada 3 – 15 septembrie 2018, la exercițiul multinaţional „Rapid Trident-2018”, care se desfășoară la Centrul de instruire din Yavoriv din regiunea Lvov, Ucraina. În acest an, exerciţiul multinațional „Rapid Trident” reuneşte circa 2.300 de militari din 14 țări, printre care Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, România, SUA, Turcia și Ucraina.

Scopul exerciţiului este creşterea interoperabilităţii între militarii statelor participante, perfecționarea deprinderilor personalului de stat major în organizarea, conducerea și controlul operațiilor ofensive și defensive, în context multinațional aliat. De asemenea, sunt exersate organizarea și desfășurarea acțiunilor specifice subunităților tip OPFOR (n.red.: forțe adverse). România participă la acest exerciţiu începând cu anul 2007.

În data de 06 august a.c., a avut loc Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Rapid Trident 18, activitate la care, din partea Ministerului Apărării Naționale din România, a participat, generalul de brigadă Nicolae Tonu, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Locotenent-colonel Lucian Liche

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1