Militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au preluat Ștafeta Veteranilor „Invictus”

 

În seara zilei de 23 octombrie, ora 20.00, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eroilor Cluj Napoca, în prezența locțiitorului șefului de Stat Major pentru operații al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Ștefan Toader, a avut loc predarea Ștafetei Invictus între militarii Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Militarii au fost întâmpinați de copii și veterani de război, care împreună cu membrii Asociației „Invictus” au depus o coroană de flori și au păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor care s-au jertfit pentru patrie. Militarii vor purta mai departe spre Carei, două Drapele cu însemnele Tricolorului. Unul înmânat de generalul de brigadă (r.) Nicolai Constantin Mancaș și unul din Partea Primăriei și Consiliului Local Cluj Napoca, înmânat de inspectorul Marius Țion.

Camarazii Diviziei 4 infanterie „Gemina” au onoarea de a duce Drapelul Național pe gloriosul drum de lupta al Armatei a 4-a, care a eliberat Ardealul de Nord în perioada 09-25 octombrie 1944.....„Iau în primire Drapelul Tricolor, simbol al poporului român, pe care, îl voi duce, cu mândrie la Carei”... au făgăduit militarii. Ștafeta condusă de căpitanul Andrei Zaharia a pornit în această dimineață spre Zalău.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1