„Gala Laureaților” la Festivalul Național al Cântecului de „Cătănie”

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național al Cântecului de Cătănie și-a desemnat astăzi, 24 noiembrie a.c., câștigătorii...

Timp de două zile, la Cluj Napoca și-au dat întâlnire cântecul și portul popular. Cântecul de cătănie a fost purtat în tranșee și de-a lungul marșurilor pe care ofițerii sau simplii soldați le-au parcurs pentru apărarea patriei. Festivalul constitue o manifestare de suflet și simțire românească, dedicată Zilei Armatei României și miilor de ostași necunoscuți care și-au jertfit viața pentru a-și apăra patria.

În cadrul acestei ediții aniversare, dedicată Centenarului Marii Uniri, Divizia 4 Infanterie „Gemina” a fost unul dintre organizatorii evenimentului. Trofeul care i-a revenit concurentei Cătălina Rotaru din județul Suceava a fost înmânat de  locțiitorul șefului de Stat Major pentru operații al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Ștefan Toader.

Cântecele de cătănie, închinate astăzi tuturor „cătanelor” acestui neam, au ajuns cu siguranță până în înaltul cerului, printre stele, la bunici, tați, frați sau copii care și-au închinat viața acestui pământ. Alături de tinerii concurenți, pe scena Casei de Cultură  a Studenților din Cluj Napoca au urcat nume mari ale muzicii populare românești care ne-au reamintit că și „pe pământ sunt eroi”.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1