„Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I”, pentru alpinistul Zsolt Torok

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat vineri, 02 noiembrie a.c., la ceremonia militară din Cetatea Aradului, cazarmă a Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu", în cadrul căreia i-a conferit alpinistului Zsolt Torok, în semn de considerație pentru contribuția deosebită în promovarea imaginii României în lume, „Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I”.

Zsolt Torok este unul dintre cei mai buni alpiniști români, născut în localitatea Arad, care a participat la numeroase expediții montane în munții înalți ai lumii și susținător a peste 50 de evenimente culturale. La 100 de ani de la Marea Unire, alături de alți doi alpiniști, Romeo Popa și Teofil Vlad, a realizat, în premieră mondială, o linie nouă numită “Les voyages du Petit Prince” în peretele sudic al Muntelui Pumori, înalt de 7165 m, aflat la cca. 8 km de Everest. Aceștia au amplasat drapelul României cu însemnele Anului Centenar pe vârful Pumori, drapel pe care Zsolt Torok l-a primit înainte de plecarea în marea expediție de la ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, în Cetatea Aradului.

La finalul activității, militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu" au prezentat onorul pe acordurile muzicii militare a Brigăzii 18 Cercetare – Supraveghere „Decebal” din Timişoara.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1