Din suflet pentru suflet

 

... A venit iarna. La gura sobei pisica torcea alene și noi, copiii, repetam cu emoție rolurile ce urma să le avem în piesa „Steaua sus răsare ” prin care vesteam Nașterea lui Hristos mergând, prin nămeți, din casă în casă... Era frig, zăpada mare, înghețau hainele pe noi, dar nu ne lăsam. Îmbrăcați cu hăinuțe croite special pentru rolurile noastre din această piesă, cu coifuri confecționate din carton, făceam față provocării. Nu ne lăsam până nu-l vesteam pe Hristos în tot satul. Toți ne primeau. A fost odată, astăzi mai puțin

Cu toate acestea ceva a mai rămas. Dragostea față de semenii noștri aflați la nevoie. Așa cum am făcut-o pe tot parcursul anului, Centenar al Marii Uniri de la 1918, și în preajma Praznicului Nașterii Domnului, militarii din Cetatea Aradului împreună cu Paraclisul Eparhial Trei Insule al Arhiepiscopiei Aradului au adus o rază de bucurie familiilor pe care le-au vizitat dăruind-le – din nou – veștminte de sezon, alimente, dulciuri, fructe și obiecte casnice.

         Bucuria copiilor, vizibilă pe fețele lor frumoase, a fost răsplata mult așteptată. Strângerea de mână fermă a bătrânilor cu lacrimi în ochi a fost suficientă pentru a ne lua angajamentul că aceste gesturi nu se vor opri, ci vor continua „cu timp și fără timp…”.

 

 

Text: preot militar Adrian David

Foto: plutonier adjutan principal Marian Dumitru

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1