Subofițer al Diviziei 4 Infanterie, instructor pentru geniștii afgani

 

Plutonierul adjutant Robert Sipos, din comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, execută, în prezent, o misiune în teatrul de operații din Afganistan, în cadrul echipei românești a TAAC-N (Train, Advise and Assist Command North) din Mazar-i Sharif.

Camaradul nostru se ocupă de instruirea, asistența și consilierea personalului și instructorilor din cadrul Școlii de Geniu afghane în domenii precum construcția și mentenanța drumurilor, operarea și mentenanța utilajelor de geniu. În ultima perioadă, activitatea subofițerului s-a concentrat pe utilizarea HESCO gabioanelor pentru construcția lucrărilor de protecție pentru tehnică și personal, precum și a bazelor de tip FOB (baze înaintate de operaţii), la care, momentan, militarii afgani sunt deficitari.

Plutonierul adjutant Robert Sipos este la a doua misiune pe o poziție similară, cunoscând mare partea din personalul cu care desfășoară activități specifice de instruire/consiliere. Acest lucru îi oferă avantajul unei foarte bune relaționări, cu toate că se află încă în prima jumătate a perioadei de misiune.

 

Text, foto: cpt. Ovidiu Oltean

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1