Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Cluj-Napoca

 

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Cluj-Napoca printr-o ceremonie militară și religioasă organizată la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Printre cei care au luat parte la eveniment s-au numărat prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Dan Tarcea, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și reprezentanți ai structurilor din Sistemul Național de Apărăre, Ordine Publică și Securitate Națională, la nivel local.

Programul manifestării a inclus o slujbă religioasă, depuneri de coroane de flori, precum și defilarea detașamentului de onoare compus din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” și Batalionului 55 Comunicaţii și Informatică „Napoca”, pe acordurile Muzicii militare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

La finalul ceremoniei, autorități locale și județene, cetățeni și militari s-au prins împreună în tradiționala Horă  a Unirii, sărbătorind unitatea.

 

Text: Oana Boier

Foto: Emil Moritz

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2