Instrucția continuă și pe timp de iarnă

 

Ca în fiecare an, cercetașii Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” execută timp de două săptămâni tabăra de instrucție la munte, organizată la Stâna de Vale.

Pentru cercetașii clujeni, programul pregătirii de specialitate este unul complex, având ca obiective principale testarea și perfecționarea capabilităților militarilor prin antrenarea în vederea dezvoltării deprinderilor practice necesare traiului în condiții de izolare, pe timpul desfășurării acțiunilor ISR, pe timp de iarnă, în teren muntos acoperit.

În modulul de instruire se regăsesc exerciții tactice, exerciții de orientare în teren (folosind harta și busola), deplasare pe schiuri prin folosirea eficientă a terenului, exerciții de acordare a primului ajutor medical și de transport al răniților, cercetare specială în teren muntos împădurit, precum și atacul asupra unui obiectiv izolat.

Prin modul de îndeplinire a obiectivelor stabilite, cercetașii Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” confirmă că sunt pregătiți să desfășoare atât activități în condiții solicitante de iarnă, cât și să intervină prompt în situații reale.

 

Text: Alina Bizău

Poze: Andrei Corț/Maria Dinu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1