De Dragobete, cu familia Zaharia

 

Ionela și Andrei, absolvenți de liceu militar, au pășit amândoi pe treptele Academiei Forțelor Aeriene ,,Henri Coandă”, ,,o lume a aviației”, așa cum o descriu cei doi, alegând specialitatea rachete și artilerie antiaeriană.  

,,Eram în anul doi, elevul gradat al Ionelei, iar ea în anul întâi. Ne-am plăcut și de atunci suntem împreună.”

Parcursul lor nu a fost unul ușor. După absolvire, Andrei a primit repartiție la Turda, iar după un an de navetă, Ionela a venit mai aproape de el, la Florești.

La scurt timp, relația lor a fost pusă la încercare de o nouă distanță, de mai bine de 5000 km, în Afganistan, unde Andrei a început prima lui misiune. 

,,Nu a fost o misiune ușoară, dar am învățat multe. Ne-am confruntat cu  perioade tensionate, dar mă bucur că au trecut cu bine și ne-am întors cu toții sănătoși acasă.”

Pentru Ionela această etapă a fost una încărcată de îngrijorare și dor. ,,Fiind familiarizată cu sistemul militar mi-a fost mai ușor să îl înțeleg, dar a fost o perioadă foarte grea ce ne-a apropiat mai mult și ne-a întărit relația.”

După întoarcerea lui au făcut pasul cel mare unindu-și destinele și apoi a început o nouă misiune pentru ei, viața de familie, cu Natalia și Olivia, fetițele lor minunate.

Pentru maiorul Andrei Zaharia și căpitanul Ionela Zaharia din cadrul comandamentului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, povestea lor continuă să se scrie ca soț și soție, părinți și ofițeri de carieră.

Text, foto: Oana Boier

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1