Plutonier-major Corina Mihali,

cadru militar în comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, mamă și soție

 

Uniforma militară, oportunitatea unei cariere cu treptele aferente, prestigiul și demnitatea sunt motivele pentru care plutonierul-major Corina Mihali a ales să devină militar.

 

Începând de la tragerile desfășurate în poligoane și taberele de instrucție până la funcțiile pe care le-am îndeplinit fiecare a venit cu noi provocări și responsabilități.

Cel mai mult mi-a plăcut ca și comandant piesă, alături de echipaj și tehnica militară, fiind perioada care mi-a oferit cea mai mare satisfacție profesională.

Acasă, eu și soțul meu vorbim aceeași limbă pentru că și el este cadru militar. Plecarea lui în misiune, în Polonia, a reprezentat o perioadă mai dificilă, deoarece am rămas singură cu băiatul nostru de 11 ani, cu responsabilitățile aferente școlii și activitaților extrașcolare. Dar a trecut cu bine în ciuda dorului care ne-a măcinat pe toți trei.

Niciodata nu m-am simțit descurajată pentru că sunt femeie într-o lume a bărbaților așa cum este văzută armata de cele mai multe ori. Am reușit să mă integrez foarte ușor, am fost respectată și ajutată când am avut nevoie și la rândul meu le-am fost mereu alături lucrând cot la cot cu ei.

Chiar dacă am plecat departe de casa mea din Ștefănești, județul Argeș, am făcut ceea ce mi-am dorit mereu. Sunt împlinită și simt că aici mi-am găsit locul.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1