Ziua Porților Deschise la Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”

În data de 1 martie, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” și-a deschis larg porțile pentru comunitatea arădeană, organizând Ziua Porților Deschise, ocazie prin care participanții au putut vedea ce înseamnă o zi din viața unui militar.

         Vizitatorii, într-un număr larg, au asistat la prezentări de tehnică și echipamente militare, iar tiroliana a reprezentat o curiozitate pentru cei mici, îmbinând curajul cu simțul aventurii. Într-un cadru plin de istorie și patriotism, oaspeții au avut ocazia să descopere obiceiurile și valorile militare, printr-un tur al Sălii Tradițiilor de Luptă.

         Atenția celor prezenți a fost atrasă de către exercițiul demonstrativ al militarilor arădeni și de către Escadrila 712 Elicoptere „Giarmata”, care a executat 3 survoluri deasupra Cetății Aradului, cu 3 elicoptere IAR-330.

         Cu prilejul zilei de 1 Martie, sosirea primăverii a fost vestită într-un mod simbolic, prin oferirea mărțișoarelor personalului feminin, reprezentând nu doar o bucurie, ci și un moment care ne leagă într-o comunitate puternică și unită.

         Alături de militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” au fost și reprezentanții Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Arad, care au promovat cariera militară, prin prezentarea ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale.

 

Text: Octavian Corbei

Foto: Evelyn Zakai

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1