,,Gheparzii Transilvani” continuă instruirea în Polonia

 

Gheparzii Transilvani au desfășurat în această perioadă o serie de activități pe linia instruirii. Printre cele mai importante s-au numărat exercițiul ,,Panther Shield” și marșul tactic executat pe o distanță de 20 de kilometri.

Exercițiul tactic cu trageri de luptă reale întrunit „Panther Shield”, la care au participat militarii români alături de partenerii americani, britanici și croați, a demonstrat nivelul înalt al interoperabilității constituită în cadrul Grupului de Luptă din Polonia.

Menținerea capacității de rezistență la efort fizic prelungit și evaluarea modului de reacție în cazul unor incidente au fost principalele obiective ale marșului tactic executat în această perioadă.

 

*

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

 

 

Text și foto: Maria-Ioana Dohotar

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1