„Eroi și fapte în istoria națională”

Astăzi, 6 aprilie, s-a desfășurat Concursul școlar „Eroi și fapte în istoria națională” organizat de Asociația „Mareșal Constantin Prezan” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Divizia 4 Infanterie „Gemina” și nu în ultimul rând, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” Cluj-Napoca, gazda evenimentului.

Această colaborare unică aduce în prim-plan nu doar importanța cunoașterii istoriei, ci și implicarea și angajamentul acestor instituții în educarea și orientarea tinerilor din ziua de astăzi.

Prin participarea activă în organizarea acestui concurs, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” subliniază rolul crucial al cunoașterii istoriei în înțelegerea valorilor naționale, precum și în cultivarea patriotismului și a spiritului civic în rândul tinerilor. Totodată, este o oportunitate pentru liceeni să își descopere rădăcinile, să se conecteze cu istoria și să-și dezvolte abilitățile critice și de analiză.

În data de 9 mai vom celebra realizările concurenților în cadrul ceremoniei de premiere. Dar concursul nu este doar despre competiție și premii, ci despre unirea comunității în jurul valorilor noastre istorice și a angajamentului față de viitorul nostru comun.

 

Text și foto: Oana Boier

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1