10 MAI - ZI DE SĂRBĂTOARE LA MIERCUREA CIUC

Zilele de 8,9 și 10 mai, de mare însemnătate în istoria României, motiv pentru care, în garnizoana Miercurea Ciuc s-a desfășurat astăzi, 10 mai, ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Europei (9 mai), Zilei Independenţei României proclamată în 1877 (10 mai) și Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial (8 mai).

Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Naţional, Imnului Europei și oficierea serviciului religios. Au fost rostite alocuțiuni cu referire la semnificaţia celor trei momente marcante din istoria poporului roman de către prefectul județului Harghita domnul Petres Sandor și s-au depus coronae și jerbe de flori.

Prin depunerile de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Ostaşului Român Necunoscut, militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, alături de reprezentanții autorităților publice locale și reprezentanții instituțiilor din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, au adus un omagiu de cinstire, onoare şi glorie eroilor neamului, căzuţi la datorie pe pământ românesc şi străin.

Defilarea gărzii de onoare, alcătuită din vânători de munte, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de penitenciar și prezentarea onorului de către muzica militară a garnizoanei, au marcat finalul actvității.

 

Text: Alin Trandafir

Foto: Alin Trandafir, Oprinoiu Teodora

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1